Legoland

Vi åkte till Danmark/Billund/Legoland i torsdags. Som jag har längtat! Kanske mer än barnen.. Fast oj vad de hade svårt att somna kvällen innan, fulla av pirr i magen.

Det var helt perfekt att bo på hotellet vid parken och det är ju så barnanpassat där. Inte för jag förstår hur personalen orkar med alla ungar som yr omkring, men det är väl som att jobba på dagis kan jag tänka mig.

Vårt rum var Prinsessrummet och där höll Legolands prinsessdrake till också:

Badrummet:


I rummet:
Ser så liten ut på fotot, men den hängde över min sida av sängen och barnen hade superkul åt att den säkert skulle prutta på mig under natten. (barnens humor på hög nivå!).Naturligtvis fanns det en skattkista i lego på rummet. Förvånade att det var lego i? Nähä! :Jag var i Legoland 1989, då var det inte så mycket åkattraktioner vill jag minnas, men nu var det sånt överallt - inte riktigt i klass med Liseberg men nästan.


Ja, varför åka till Kenya på safari...Vi tog en tur i piratbåtarna och piraten som skötte båtarna busade med Gabbe och tog hans keps hela tiden. Gabbe skrattade så han tjöt:


Våra skatter:Gabbe var i sitt esse bland Star Wars-prylarna:
Själv njöt jag av den här vyn:


och av färgglad arkitektur:


Vi såg barn i våra barns ålder som kördes runt i sulky. Är det curlingföräldrar som gått för långt? Téa & Gabbe  klagade inte en enda gång över allt promenerande och dessutom sprang de runt i en klätter- och lekbana:
Sedan en glass på det:


Jodå, jag var där också, men det är nog tur att det är jag som brukar sköta kameran (hugga huvudet av våra ungar på det där sättet!):Igår låg vi i marinaden på Aquadome hela dagen. Jättekul och jättehärligt. Kameran fick inte följa med dit. När vi frågade ungarna vad som varit roligast sa Téa Aquadome medan Gabbe sa "Legoland för där slapp man duscha".

Imorgon väntar vardag och ett liv utan friterat bacon, curryketchup, currymajonnäs och currysenap, ett liv utan sockrade kolhydrater med sylt till och utan bröd i överflöd. Det är bara en tidsfråga tills de börjar fritera sina översötade wienerbröd. Jag mindes Danmark som ett bra matland inte som det kolhydratrika frukostbordet vi möttes av med importerat smör från Nya Zeeland. Undrar om det är en konsekvens av den extra fettskatten som införts i Danmark eller om det är en allmän fettskräck?, Proteinerna då?? Var de inte inhöljda i bröd eller inbakade i frityrsmet så var de sällsynta. Låt er inte luras av äggröran, den kommer från tetra pak och är som en osmaklig gummimassa i förströdda bitar, förvånar mig inte om de hettar upp den i tetran och bara blobbar ut den i kantinen. Vad händer med våra fina råvaror?!
Hittade en rejäl nötstek på ett ställe med wokade grönsaker och en gräddig tomatsås till, åh vad jag njöt, det var så gott.

Avslutningsvis: Hemresan gick smidigt och jag konstaterar att express-färjorna är bra mycket trevligare än de stora.

Kommentarer
Postat av: Maritha

Det ser ju ut som om det inte var så mkt folk heller.. :) Vi ska åka ner till Legoland över midsommar. Velar otroligt om vi ska åka bron, snabbfärjan H-H eller Varberg/grenå.. Det lutar åt de tidigare alternativen..

Låter lite läskigt med all den där fel maten, men vi har hyrt stuga, så vi får ordna med iaf frukosten själva.. Brödbak med andra ord.. :)

Stor KRAM på dig..

Postat av: Karin Fredriksson

Jättetrevlig reseskildring! Mina glada barnbarn ser ut att njuta och ha riktigt roligt, precis som nöjda och mysande föräldrar.

Har månne det yndiga Danmark förlorat fotfästet totalt vad beträffar sin förut så goda matkultur och drunknat i alla onyttigheter och färdig-produkter precis som USA, England och även Spanien gjort? Elände!! Den fuskade äggröran smakar vidrigt och kemiskt!! Därför slopar jag den på hotellens frukostbufféer även i vårt land! Även de färdigkokta äggen i hink har en bismak! Ät bara ägg som du själv får skala!

2012-05-21 @ 19:48:42
Postat av: Karin Fredriksson

Anna! Akta dig för pruttande drakar! :D

2012-05-21 @ 19:51:38
Postat av: Jossan

Åh, det ser supermysigt ut. Dit skulle jag också gärna vilja åka någon gång!

kram

2012-05-21 @ 21:07:22
URL: http://strondie.blogspot.com
Postat av: Leo

Märkligt det där med smör från Nya Zeeland. Hur kan smör från andra sidan jordklotet vara billigare än det lokalproducerade?

2012-05-24 @ 06:09:25
URL: http://leoscookie.hotmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback