Semester 2013 - Brügge / Brygge / Bruges i Belgien, en liten medeltidspärla

6-10 juli 2013

Såhär var det - vi satt och planerade rutten för hur vi skulle ta oss ner till Paris och först tänkte vi många korta sträckor och nya orter varje dag, men ju mer vi diskuterade desto mer kom vi fram till att semester inte är att sitta i bilen varenda dag utan hellre ta lite längre sträckor och längre stopp. Vi planerade att åka till Zeeland i Holland men hittade inga trevliga hotell att boka så vi gick på ett tips som Nicolas fått om att Brygge skulle vara trevligt.

Väl framme i Brygge i Belgien, efter några mil genom Tyskland och Holland,så kom vi in i en annan tid, medeltiden. Den här gamla staden vibrerar historia och den har tagits tillvara på genom att bevara fantastiska byggnader och museer. Vi trivdes här. Vänligt, trevligt, bra lägenhetshotell, bra lekplats mitt i stan, jaa bara sådär oerhört trivsamt.
 
Runt kvarteret från hotellet låg det stora torget Markt, med sina pompösa byggnader. Första kvällen köpte vi hamburgare och satte oss på trappan till den stora byggnaden rakt fram i bild. Där njöt vi av kvällssolen och av en gatuartist som hade en otroligt sammanhängande show ackompanjerat av Queenlåtar samtidigt som han gjorde konster och stå upp:ade samtidigt.Mario, från en första generationens cirkusfamilj. ;)
Vi roades gott och han avslutade sin show med att låta sig bäras runt i hela åskådarskaran för vad han sa var för fredens skull.
 
 
 
Efter det gick vi hem och sov gott - Nicolas och jag i en knarrande och knakande säng som skådespelerskan Rebecca Ferguson sägs ha varit mycket aktiv i tillsammans med Jeremy Irons son Max och orsakat slitaget... En kul story och en slapp hotellvärd som inte orkar skruva åt sängen? Jag vette sjutton, men det var ok ändå. :)

Nästa morgon tog vi en promenad till en kvartersbutik och köpte frukost. En skön morgonpromenad och redan ca 25C ute.


 
 
 
Chokladmuséet var inte så spännande men jag blev jäkligt impad av tjejen som höll i förevisningen för hon växlade mellan flamländska, engelska och franska hur enkelt som helst för varje moment hon gjorde.
 
 
 

I chokladaffärerna runt om i stan såg man dessa bröst, snoppar och rumpor i skyltfönstren, men mest ögonbrynshöjande var nog de chokladaffärer där man var tvungen att ha bestämt sig vad man skulle köpa INNAN man gått in i affären, annars var man inte välkommen.

Vid en sidogata gjorde ett företag reklam för sin skyltbelysning med hjälp av Star Wars-lego, till Gabbes stora lycka.
 
 
 
 
Annars gick jag mest runt och njöt av atmosfären och byggnaderna.
 

En liten detalj på fasaden på ett, till synes, helt vanligt hus.

En halv djungel på en innergård till vad som ser ut som gamla arbetarbostäder.
 
 
Ett vackert lusthus i drottning Astrids park.
 
 
 
 
Lekplatsen i utkanten av drottning Astrids park där vi tillbringade en del tid för det var perfekt picknickställe också.
 
 
 
En levande bronsstaty.
 


 
Här är vi utanför apotekmuséet i anslutning till hospitalmuséet som har 800 år på nacken. Jag önskar att jag tagit kort på "ambulanserna" för de var klaustrofobiska bärstolar, men fyllde såklart sin funktion, annars var muséerna tyvärr ganska ointressanta inslag.
 
 
 
Mer fina byggnader och miljöer.
 
Téa tyckte det var viktigt att jag tog kort här, eftersom den gula folkabussen var en glassbil. ;)
 
 
 

 
 
 Kommentarer
Postat av: Mamma Karin

Häftiga exteriörer!!! Och urgulliga barnbarn!!

2013-12-09 @ 17:33:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback