Semester 2013 - Paris del 1

10-14 juli 2013

När vi i våras pratade om var vi skulle åka på semester i år så föreslog jag Grekland. Téa utbrast, på sitt allra dramatiskaste och hjärtskärande sätt: "Men mamma min dröm är ju att åka till Paris"! Jag vet inte hur länge en flicka på åtta år kan ha haft en sådan dröm, men en klasskompis som nyss hade varit i Paris kan ju ha spelat in.. Klasskompisen hade dessutom med sig godis tillbaka till klassen, gelégodis i form av eiffeltorn som tydligen var jättegoda enligt Téa och alla vet ju att godis har en avgörande roll i den åldern. ;)
 
Vi hade inget emot idén på bilsemester, både jag och Nicolas fick åka runt med våra föräldrar på bilsemestrar på 70- och 80-talet och kände liksom till hela konceptet och kände att det var roligt att återuppleva.
 
Målet var som sagt Paris. Vi kom dit mitt på dagen, det skulle inte ha varit rusningstrafik... men om vi tänker oss göteborgs rusningstrafik gånger 10 och totalt kaos på det (fransoserna har naturligtvis ett eget, självklart logiskt system i det hela men för oss var det bara crazy. Vad hände med fil-linjer?).

Vi tog oss till hotellet, i området Saint Germain, ett stenkast från Seine.
Man hinner inte så mycket som man tror att man ska göra, även om vi inte hade tänkt att köra något racertempo, men jag njöt faktiskt bara av att vara där, av atmosfären, människorna, butikerna, parkerna och det vackra, vackra eiffeltornet. Kanske åker jag och Nicolas tillbaka själva någon gång, eller med vuxna barn för jag känner mig inte klar med Paris, hade gärna upplevt Mont Martre t.ex, fast klar blir man nog aldrig med en sån mångsidig och fantastisk stad.
 
Vi kom dit och Téa fick sitt godis! :)
 
 
 
 
 Eiffeltornet är maffigt, vackert och magiskt.
 
 
 
Tyvärr kom vi inte upp i tornet. Första avsatsen var stängd för reparation. Vi stod i den långa kön att komma upp till andra våningen, men när stora skyltar blinkade om att det var så fullt på avsatsen att det skulle ta 45 minuter att komma ut från trappa/hiss när man väl kommit upp så tyckte vi inte att det var riktigt värt väntan.

Brevid tornet fanns en vacker karusell som barnen fick åka på.
 
 
 


Sedan köpte vi lunch och satte oss vid seinekanten, åt, njöt och vinkade till alla båtar.
 


Vi tog sikte mot Louvren och eftersom vi promenerade överallt så såg man mycket trevligt på vägen som den tusenfotsformade byggnaden The Glory of Water, en utställning i samarbete mellan Fendi och Karl Lagerfeldt


 

Barn som behöver vila fötterna.

Les Invalides, museum, sjukhus och hem för krigsveteraner. Ett jättekomplex!


 
Till slut nådde vi Louvren. Nu när vi inte kom upp i eiffeltornet så var ju iaf Mona Lisa ett måste, men jisses så stort det muséet är.


Det blir så fullt av intryck att man inte riktigt kan ta till sig allt och ungarna tyckte inte det var så kul förrän vi kom till egyptendelen med den äkta mumien.
 
 
 
Venus de Milo.
 
Och till sist Mona Lisa!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback