Hej 2015!

Kära blogg, jag ligger efter. Ett nytt år har kommit och jag har försummat dig totalt. Ska fylla ett inlägg med lite gamla men ack så viktiga händelser. Lovar att fylla dig lite mer det här året.
 
Halloween
En mysig dag och kanske den viktigaste högtiden för barnen näst efter julen. Det blev såväl halloweendisco, busa godis och kalas.
 
Avsminkning:


 

Oslo och Poppi
Dagen efter Halloween bar det av till Oslo. Vi strosade lite där och önskade att vädret var annat än grått och spöregn. Vi besökte Edvard Munch-muséet och såg Skriet i verkligheten (omgiven av riktigt ful MDF-låda.. så oglammigt det kan bli och inte precis något Louvren)
Ruskigt dyrt är det verkligen i Norge och vi hittade ett hotell vad det normalt kostar i Sverige, det visade sig vara sämre vandrarhemskvalité men det var bara en natt så vi överlevde. Vi satt och drömde oss bort till Tyskland, Belgien och Frankrike och de underbara lägenhetshotellen vi bodde på där, fantastiska frukostar osv.. så inget ont som inte har nåt gott med sig. ;)
Till Gardemoen dagen efter för att hämta "skräpet" som Téa sparat till - det var kärlek vid första ögonkastet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Téa kör
Téa har börjat sjunga i kör och det har varit musikal, myskväll, extraövningar, lucia, julkonserter och sång på julafton. Musikalen var oerhört fin - Varmisar och kalla kårar hette den och handlade om att en häxa startade ett rykte om att varmisarna (kärlek, värme, empati och medmänsklighet) höll på att ta slut och att man hellre skulle skaffa kalla kårar (kylighet, själviskhet, ignorans). Hon höll nästan på att lyckas men som tur var fanns en hjältinna som struntade i häxans elaka försök att utrota värmen och varmisarna började spridas igen.
 
 
På julafton var det Nu tändas tusen juleljus och Spread a Little Light (Molly Sandén) som framfördes. Så vackert! Så bra start på julafton.
En liten julselfie i kyrkan blev det. ;)
 
 
 
Julafton
Julafton avlöpte fint med mycket kärlek, värme, fantastisk mat, bästa tårtan (Pavlova såklart!), sällskapsspel och vodka på burk.
 
Rune försökte dagen innan att få lite av morfars sushi
 
Vi kallar det Skoghallsgrogg. Helst ska det vara vodka i gurkburk för att det inte fanns nåt annat att hälla upp på från dunken.. men nu har någon smart person börjat sälja konceptet DYRT på Systembolaget. Man äter den högtidligt med sked. ;)
 
 
 
 
 
Kalle Anka
 
Chevrè-snittar och rostbiffsrullar till P2-drink
 
Pappsen i sitt esse med bästa wienerschnitzeln ever! Julmat? Nä, inte riktigt vår grej.
 
Nöjd
 
Bästa tårtan! Pavlova funkar i alla lägen. Dumlekakorna var också smaskens.
 
Med andra ord - jättekul spel!
 
Islyktor gjorda med ballonger gjordes ett par dagar senare och de lyste vackert.
 

Nyårsafton spenderades hemma i lugn och ro med dåligt huvud och trött familj, ett nytt år kommer ju liksom ändå.. Raketerna verkade vara fler än någonsin och vi avnjöt dem på en liten promenad med champagneglasen i hand. GOTT NYTT ÅR! Må det bli ett riktigt bra år!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annette

Fina bilder! Och vilken otroligt söt katt ♥

Roligt med körsång också. Våra tjejer sjöng i kör i flera år, men det senaste året ville de hellre rida och spela flöjt. Det lät så mysigt med körsång på julaftonens morgon, och jag tyckte om att komma och se och höra tjejerna när de sjöng olika musikaler och så lucatåget förstås i kyrkan. Vi får väl se hur det blir i år med körsång.

Så ni skippar julmaten? Det borde vi också göra. Vi är ofta 14-15 stycken på julafton, så vi har inte kunnat styra det själva. Men i år kanske vi är själva hemma, bara familjen. Då kan det vara dags för en ny tradition, kanske med trerätters middag istället :)

Ha det bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback